Czy Twój partner ma być wróżką i czytać Ci w myślach?

W myśl słów piosenki „nie powiem jak masz kochać mnie lecz chcę to czuć być pewna, że wiesz..”

Zadam Ci ważne pytanie..

Jak często to Tobie zdarzyło się popełnić ten sam błąd ?

Dlaczego uważam, że błąd ?
W dodatku jeden z poważniejszych jakie można popełnić w relacji z drugim człowiekiem..

A jak myślisz ? Czy Twój partner lub partnerka są wróżkami spełniającymi życzenia i czytają Ci w myślach?

A może to Ty jesteś osobą, która patrzy na swojego ukochanego i właściwie zanim on wejdzie do mieszkania dokładnie wie, co on czuje, myśli i czego pragnie nie myląc się przy tym nigdy ?

Wiem, że takich ludzi nie ma. Myśle, że prawdopodobnie nie urodzą się nigdy.
Jeśli jesteś zwolennikiem lub zwolenniczką teorii wróżek to pomyślisz sobie, że to smutne. Ja jestem jednak optymistką i wiem, że to dla nas dobre.

Wyobraź sobie, że jest ktoś obok Ciebie kto czyta z Ciebie jak z otwartej księgi.
Zna Twoje myśli, uczucia i emocje.
Teraz pomyśl ile myśli w Twojej głowie było sprzecznych ze sobą w ciagu ostatniej godziny. A w ciagu całego dnia ?
Nad jakimi tematami się zastanawiasz i jakie teorie sprawdzasz w życiu i biznesie a jakie na swoim partnerze ?
Czy na pewno chciałbyś/chciałabyś aby ten ktoś kto leży obok Ciebie w łożku to wiedział ?

Jeśli się nad tym zastanawiasz to już wiesz, że nie!

Do całej tej magii dodajmy jeszcze jeden ważny element.

Jeśli ktoś miałby czytać nasze emocje i myśli to być może w poniedziałek powinien nienawidzieć nas tak samo jak my siebie. Nie akceptować nas bez makijażu i skupiać się na naszych fałdkach na brzuchu, udach czy gdziekolwiek jeszcze sobie je zobaczymy. We wtorek o poranku mieć depresję razem z nami a w środę po południu śmiać sie bez powodu aby juz za kwadrans być poważnym i stonowanym.

Prawda jest taka, że wielu z nas nie wie dokładnie czego chce, szuka i oczekuje. Wydaje nam się. Tworzymy w głowie często nierealne wyobrażenia i raz po raz zdarza nam się, że te wyobrażenia stają przed nami a wtedy dochodzimy do wniosku, że to nie miało być tak.. I negocjujemy z rzeczywistością oraz na nowo sami ze sobą.

Istnieje teoria, że kobieta nie wie czego chce i nie spocznie póki tego nie będzie miała a do tego złości się, że jeszcze do niej nie przyszło…
Jak z każdą teorią bywa, że są jej zwolennicy i przeciwnicy. Ja jako kobieta mogę sama świadomie podpisać się pod nią!
Są oczywiście momenty i sfery mojego życia, w których wiem jaki jest mój kierunek. Są jednak te dni i aspekty życia w których jeszcze nie odkryłam odpowiedniej dla mnie drogi.

W kwestii wróżek czytających sobie w myślach pozostanę pragmatyczna.
Jako lepszą drogę proponuję komunikowanie i jasne artykułowanie swoich myśli, uczuć, emocji i oczekiwań wobec partnera nie tylko tego życiowego. Będzie nam łatwiej i milej w życiu. Czas który oszczędzimy w drodze odrzucenia domysłów możemy wykorzystać na wspólne pasje i rozmowy o sprawach bardziej przyjemnych.

One thought on “Czy Twój partner ma być wróżką i czytać Ci w myślach?